KALLIPLOKAMOS

#Outdoor Events
#Installations
Thu.18 / 10:00-00:00
Fri.19 / 10:00-00:00
Πλατεία Συντάγματος

Το έργο αποτελείτε από δυο μέρη

Ένα ανθρωπομορφικό γλυπτό το οποίο συντίθεται από ένα χιλιόμετρο PVC σωληνώσεων, οι οποίες διακλαδώνονται σε όλο το μήκος του γλυπτού μέσα από μια γεωμετρική δικτύωσή που ομοιάζει με το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, εμπνευσμένες από το απέραντο και πολυσύνθετο σύστημα δικτυώσεων του ανθρώπινου οργανισμού:  το κυκλοφοριακό, το νευρολογικό, και το ενδοκρινολογικό.

Το δεύτερο μέρος είναι ένας μηχανισμός ο οποίος περιέχει UV ευαίσθητο υγρό και το κυκλοφορεί σε όλο το σώμα/γλυπτό διάμεσο αντλιών νερού και συμπιεστών αέρα. Η κίνηση του υγρού επεκτείνετε από σώμα στην περιβάλλουσα αρχιτεκτονική. Το περιβάλλον γεμίζει με βιομηχανικούς ήχους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του Καλλιπλόκαμου. Έτσι, ο χώρος τις εγκατάστασης μετατρέπετε σε ένα εσωτερικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο θεατής καλείται να συμμετάσχει με σκοπό να δηλώσει την έννοια της πλήρους διαφάνειας. Ο Καλλιπλόκαμος αποτελεί μια γλυπτή προσωπικότητα, δυνατή αλλά και εύθραυστη. Στέκεται σαν ένας άνθρωπος ανάμεσα στους άλλους μέσα στον χώρο της εγκατάστασης Είναι ανοιχτός από τα μέσα του προς τα έξω και παρ όλα αυτά ενθαρρύνει την φυσική επαφή. Το έργο προσπαθεί να ορίσει ένα δίκτυο από γεωμετρίες του εσωτερικού του σώματος οι οποίες εικονοποιούνται όπως το υγρό ρέει μέσα στα διαφορετικά μοτίβα της ύφανσης των σωληνώσεων Το γλυπτό, φέρεται σαν καμβάς στοχεύοντας στην ανάδειξη των διαδρομών των χημικών και ορμονικών εκχύσεων (νευροδιαβιβαστες και ορμόνες) που γεννώνται από το σώμα καθώς αυτό βιώνει συν αισθήματα.

Διαδραστική εγκατάσταση από ατσάλι, σύρμα, καθαρό PVC tubing και μηχανισμός κυκλοφορίας υγρών (3x3x1,5m). 

Ειρήνη Κοκκινίδου (GR)

Η Ειρήνη Κοκκινίδου είχε την πρώτη έμπνευση του πρότζεκτ, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να δείξει τα εφέ των αισθημάτων και πώς αντιδρούν πάνω στο σώμα, και έπειτα πώς περνάνε μηνύματα στην υλική φύση των ανθρώπων.

Η Ειρήνη Κοκκινίδου (1990) είναι μια Ελληνίδα καλλιτέχνις. Σπούδασε Οπτικοακουστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μετακόμισε στο Βερολίνο για την πρακτική της στο Art Laboratory Berlin, με ειδικότητα στην επιμέλεια. Πειραματίζεται με διάφορα μέσα και τεχνικές στην δουλειά της αλλά η δουλειά της κυρίως περιστρέφεται στο γενικό πλαίσιο των χωρικών εγκαταστάσεων.

Βασίλης Μπούκης (GR)

Ο Βασίλης Μπούκης δουλεύει με το ψηφιακό κομμάτι του πρότζεκτ, και με την μουσική σύνθεση. Εκείνος συντόνισε τους κύκλους ζωής του Καλλιπλόκαμου σε οργανωμένα συναισθηματικά περιβάλλοντα, και προγραμματίζει τον χαρακτήρα του Καλλιπλόκαμου με λειτουργίες input/output. Ο Βασίλης Μπούκης είναι δημιουργικός τεχνολόγος γεννημένος στην Κέρκυρα, Ελλάδα. Δημιουργεί διαδραστικές εγκαταστάσεις, μουσική, ηλεκτρονική, προβολές σε σενάρια μεγάλης κλίμακας. Επί του παρόντος ζει στο Βερολίνο δουλεύοντας σε προσωπικά πρότζεκτ, κάνοντας tour με έναν ανερχόμενο μουσικό jazz, αρχίζοντας ένα startup στην διασταύρωση τέχνη- αθλήματα, και ακολουθώντας ένα μάστερ στην τέχνη. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις, φεστιβάλ και μουσεία στην Ευρώπη.

Χαράλαμπος Κοκκινίδης (GR)

Ο Χαράλαμπος Κοκκινίδης είναι ο μηχανικός του πρότζεκτ. Με ιστορικό στην αεροναυπηγική και γνήσια αγάπη για την λύση προβλημάτων, παρέχει το έδαφος που επιτρέπει τον Καλλιπλόκαμο να εφαρμόσει τις φυσικές του ικανότητες.

Ο Χαράλαμπος Κοκκινίδης (1956) είναι μηχανικός από την Ελλάδα. Μετά από μελέτες στην αεροναυπηγική, ίδρυσε το Kokkinidis AudioVisual, επικεντρώνοντας την δουλειά του στις ακουστικές εγκαταστάσεις, κατασκευές και γενικά ηλεκτρονικά. Μεγάλης κλίμακας επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προσαρμοσμένα φωτιστικά, κινητές σκηνικές εφαρμογές και P.A. συστήματα έχουν εγκατασταθεί από τον Κοκκινίδη σε πολλούς εμπορικούς χώρους στην Βόρεια Ελλάδα.

RELATED