Μέσα σε ένα άχρονο σύμπαν ψηφιακά δεδομένα ταξιδεύουν χωρίς προορισμό, μεταφέροντας ίχνη ενός πολιτισμού που βρίσκεται στην δύση του. Αρχεία που περιέχουν διαστρεβλωμένες εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα και βίντεο από κάμερες, που κατέγραψαν πραγματικά αλλά και μη πραγματικά γεγονότα τα οποία εμπλέκονται μεταξύ τους σε ένα δίκτυο πληροφοριών. Μια «ιστορία» που ανασυντίθεται μέσα από θραύσματα δράσεων και καταγραφών, μέσα από εικόνες διάσπαρτες και πολλές φορές πλήρως παραμορφωμένες, που έχουν ως σημείο αναφοράς το τέλος ενός πολιτισμού τεχνολογικά ικανού να επικοινωνήσει (και να αυτοκαταστραφεί). Metadata ενός πολιτισμoύ που μεταλλάχθηκε και χάθηκε βίαια σε μια μη χρονολογημένη εποχή. Σύμφωνα με τον Τ. Σ. Έλιοτ «Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος, είναι ίσως και οι δύο παρόντες στον μέλλοντα χρόνο. Αν όλος ο χρόνος είναι αιωνίως παρών, όλος ο χρόνος δεν μπορεί να πληρωθεί. ‘Ότι θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αφαίρεση που παραμένει μια διαρκής δυνατότητα μόνο σ’ έναν κόσμο από εικασίες. Ότι θα μπορούσε να συμβεί και ότι συνέβη, δείχνουν σ’ ένα τέλος που είναι πάντα παρόν». Η εγκατάσταση Goodbye blue sky ΙΙΙ είναι ένα χωροχρονικό δικτύωμα αληθινών και ψευδών πληροφοριών που καταγράφηκαν στο παρελθόν δημιουργώντας ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν, και ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον.
GOODBYE BLUE SKY III
THU-SUN / 10:00-00:00
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Οι εικαστικοί Στέλιος Ντεξής και Μυρτώ Βουνάτσου έχουν ως κύριο πεδίο της έρευνας τους τις βίντεο-εγκαταστάσεις, την βίντεο/ψηφιακή τέχνη & τα new media arts. Έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν επιμεληθεί και λάβει μέρος σε ένα πλήθος ομαδικών εκθέσεων και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζονται ως καλλιτέχνες από το 1998.
Στέλιος Ντεξής (GR)
O Στέλιος Ντεξής σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα
Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. (1984-1989). Έχει MFA στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από το διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Ε.Μ.Π. Αθηνών (1998-2000). Από το 2011 είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, με γνωστικό αντικείμενο “Ψηφιακά μέσα και ψηφιακός σχεδιασμός”.
Μυρτώ Βουνάτσου (GR)
Η Μυρτώ Βουνάτσου έχει MFA στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από το διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Ε.Μ.Π. Αθηνών (1998-2000). Είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών (1992-1998), ενώ έχει φοιτήσει και στο τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της Σ.Κ.Τ. Βερολίνου. Από το 2003 εργάζεται ως Συνεργάτης στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας με γνωστικό αντικείμενο το Ψηφιακό βίντεο.
Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (GR)
Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης – Creative Technologist (BSc, MA), σπούδασε Πληροφορική και κατόπιν ολοκλήρωσε με υποτροφία Master of Arts in Computer Animation στο Ην. Βασίλειο. Σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη, κάνει έρευνα και δημιουργεί έργα στον τομέα του Animation και των διαδραστικών πολυμέσων, συνεργάζεται με καλλιτέχνες και φορείς, ενώ διδάσκει στην ανώτατη και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στέλιος Ντεξής, Μυρτώ Βουνάτσου (σκεπτικό, σχεδιασμός, υλοποίηση)
Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (υλοποίηση μηχανισμών διάδρασης)