SOUND OF LIFE

#Talks
Sun.21 / 16:00 - 17:00
Aμφιθέατρο

Ο παλμός της αγέννητης καρδιάς είναι τόσο γρήγορος και μας επιτρέπει να  νιώσουμε τον ρυθμό της ζωής. Η μοντέρνα τεχνολογία έχει αφαιρέσει αρκετά από το μυστήριο της καρδιάς αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να ανακαλυφθούν. Η παρουσίαση θα δώσει ιδέες και θα εκπνεύσει τους συμμετέχοντες το πως ο ήχος της ζωής και της καρδιάς συνδέει με την τέχνη την επιστήμη και την μοντέρνα τεχνολογία. H αγέννητη καρδιά είναι ο γρηγορότερος χτύπος που διοχετεύει τη δύναμη της ζωής με έναν σταθερό ρυθμό και δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να δει την εμβέλεια που έχει ένα και μοναδικό καρδιοχτύπι από μια άλλη οπτική.

 

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Ημερήσια δελτία δωρεάν εισόδου για το θέατρο θα διανέμονται καθημερινά στη ρεσεψιόν του κτηρίου

Τero Alamäki (FI)

CEO ιδρύτης του Odosoft Unborn heart, είναι επαγγελματίας σε τεχνολογία Software με εμπειρία σε Embedded SW και την ανάπτυξη των Mobile Apps. Πιστοποιημένος Scrum Master με δυναμική ομαδική εμπειρία δουλειάς. Επιχειρηματίας με στόχο να διαταράξει τον τρόπο με τον οποίο μια έγκυος βιώνει την εμβρυική της παρακολούθηση. Είναι πατέρας τριών, σύζυγος μαίας. “Μοιράσου την χαρά της εγκυμοσήνης με τους αγαπημένους σου ανθρώπους!”

Μανώλης Αναστασάκος (GR)

Ο Μανώλης Αναστασάκος είναι Έλληνας καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει πραγματοποιήσει τις σπουδές του στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών, καλών τεχνών, την εικαστική ψυχοθεραπεία και την σκηνοθεσία αποσπώντας κρατικές υποτροφίες και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει μελετήσει σε εργαστηριακό επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδος τις τεχνικές της υαλουργίας και ξυλογλυπτικής. Επίσης έχει μελετήσει και ασχοληθεί με την φωτογραφία, τη σκηνογραφία και την αγιογραφία. Έχει συμμετάσχει και εκπροσωπήσει την Ελλάδα με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική αποσπώντας διεθνή βραβεία και επαίνους για το έργο του. Δραστηριοποιείται ως ζωγράφος, τοιχογράφος, γλύπτης, εικονογράφος, χαράκτης, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και επιμελητής εκθέσεων. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κέντρο”Βιομιμητισμός Ελλάδος , έρευνας και καινοτομίας ” και το 2016 ξεκίνησε την συνεργασία του μέσω του “Βιομιμητισμού Ελλάδος”  στο καινοτόμο πρόγραμμα της NΑSA “ space apps challenge country Greece”. Έχει εργαστεί για τον κινηματογράφο και  το θέατρο, για  εκδοτικούς οίκους και στην τηλεόραση. Έχει λάβει μέρος στο τμήμα γλυπτικής,ζωγραφικής και σκηνογραφίας στην 28η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Είναι μέλος του ιδρύματος εικαστικών τεχνών “Α.Τάσσος “. Έργα του βρίσκονται ήδη σε Μουσεία σύγχρονης τέχνης εντός και εκτός Ελλάδος και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές. Τον ενδιαφέρει η τέχνη του δρόμου σε επίπεδο τοιχογραφίας και μεγάλων  εικαστικών εγκαταστάσεων στον δημόσιο χώρο.

Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου (GR)

Η Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Μαιευτική στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πληροφορική Υγείας από το 2008. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Μαιευτική από το Πανεπιστήμιο του Middlesex (2007). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της καινοτομίας στην υγεία και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Είναι υπευθυνη του γραφείου καινοτομίας και Ποιότητας στην διοίκηση των νοσοκομείων της Λάρισας. Η Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου συμμετέχει σε πολλά ευρωπαϊκά projects σχετικά με τη μεταφορά καινοτόμων γνώσεων. Επιπλέον, είναι ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος του κέντρου βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και Καινοτομίας (Biomimicry Greece Research and Innovation Centre) Και επίσημος σύμβουλος του κεντρου βιομιμητισμού της Νορβηγίας. To 2014-2016 επιλέκτηκε  να συμμετάσχει στο  .WISE Women European Programme Participation. Από το 2016 έχει επιλεκτεί ως παγκόσμιος ηγέτης διοργάνωσης του ΝASA SPACE apps  Greece  σε συνεργασία με το ανοικτό κέντρο καινοτομίας της ΝΑΣΑ.

RELATED