QUARKS

#Digital image
THU-SUN / 10:00-00:00
3ος Όροφος

Το QUARKS είναι μια ζωγραφιά με την τεχνική του projection mapping, που ξεδιπλώνει την αλληλεπίδραση μεταξύ τριών διαφορετικών κουάρκ της τέχνης: Ζωγραφική, animation και sound design.

Τα κουάρκ δεν παρατηρούνται ποτέ αμέσως ούτε βρίσκονται σε απομόνωση. Η ισχυρή τους αλληλεπίδραση με τα άλλα στοιχεία διαμεσολαβείται από τον νόμο της κβαντικής χρωμοδυναμικής. Τα σωματίδια εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ των κουάρκ μέσω μιας προσομοιωμένης διαδικασίας εκπομπής και απορρόφησης. Όταν ένα σωματίδιο κινείται μεταξύ των κουάρκ, εμφανίζεται μία αλλαγή χρώματος.

Στο Quarks, η χρωμοδυναμική εισάγεται με την τεχνική ζωγραφικής της Gizem Renklidag, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναλογική υλοποίηση της ένωσης μεταξύ σωματιδίων βαφών. Ο Ahmet Said Kaplan ανακυκλώνει ψηφιακά τα σωματίδια πάνω στον καμβά και αυξάνει τη νέα διάσταση του χρόνου και της ύλης, δημιουργώντας τις διαδικασίες εκπομπής και απορρόφησης του χρώματος. Η Filiz Sert δημιουργεί την Τρίτη πτυχή αλληλεπίδρασης με τους συμπαντικούς ήχους. Οι διαδικασίες αναδίπλωσης των σωματιδίων κουάρκ που έχουν υποστεί projection-mapping φθάνουν στις μακρομετρικές διαστάσεις μέσω υπερβολικών ήχων. Ενώ το χρώμα κάθε σωματιδίου κουάρκ συνεχώς αλλάζει, η ισχυρή αλληλεπίδραση διατηρείται.

 

Gizem Renklidag (TR)

Η Gizem Renklidag είναι μία διεπιστημονική καλλιτέχνης με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Σπούδασε σε πολλά πανεπιστήμια στον τομέα των Συνδυασμένων Τεχνών στο Yıldız Technical University, Arts & Design στην Κωνσταντινούπολη, University of Siegen, στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Γερμανία, όπου επικεντρώθηκε κυρίως στις τεχνικές χαρακτικής και στη μεταλλική γλυπτική, ενώ έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τις εγκαταστάσεις.

Η Renklidag είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Mimar Sinan της Κωνσταντινούπολης.

Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία, τη διακόσμηση και τις εγκαταστάσεις σε διάφορα φεστιβάλ open air. Έχει φιλοξενηθεί ως resident artist στην Τσεχία και έχει σχεδιάσει μία σκηνή για το Lunchmeat Festival σε συνεργασία με το Nohlab το 2013.

Έχει εργαστεί ως παραγωγός για πολλά έργα τέχνης και εκθέσεις σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες και κολλεκτίβες στην Τουρκία.

Η Renklidag είναι η επιμελήτρια του Maker Faire της Κωνσταντινούπολης. Επικεντρώνεται στην αξία και τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα σε διάφορους κλάδους της τέχνης και γι αυτό έχει διοργανώσει αρκετές δραστηριότητες, συναντήσεις σε συνεργασία με το Amber Platform Art&Technology Festival in Istanbul με σκοπό να ενώσει καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Επί του παρόντος, εργάζεται ως λέκτορας σε δύο πανεπιστήμια στην Κωνσταντινούπολη και διδάσκει New Media Arts, Σύγχρονες Τέχνες και Επιστήμη & Τεχνολογία.

Ahmet Said Kaplan (TR)

Το ενδιαφέρον του για την ψηφιακή τέχνη ξεκίνησε σε μικρή ηλικία. Προσπάθησε να οπτικοποιήσει διάφορους ήχους από πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της minimal techno label MINUS. Μετά τη δημιουργία πολλών μουσικών βίντεο και animation, άρχισε να ενδιαφέρεται για την οπτική παραγωγή, παραστάσεις και διαδραστικές εγκαταστάσεις σε πραγματικό χρόνο. Κατά τη διάρκεια του 2014, ξεκίνησε περιοδείες σε διεθνές επίπεδο ως υπεύθυνος των live visuals για τον τέκνο καλλιτέχνη Jon Gaiser, με την στήριξη του Ali M. Demirel. Είναι συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής στο DECOL και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Visual Communication Design στο Πανεπιστήμιο Istanbul Bilgi.

Filiz Sert (TR)

Η Filiz, απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της, είχε τρέλα με τη μουσική. Πήγε σε μουσικό λύκειο και πανεπιστήμιο και αφού αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι «διαφορετικό», ξεκίνησε να δημιουργεί μια συγχώνευση ατμοσφαιρικών θεμάτων πιάνο και βουητών από το συνθεσάιζερ, δίνοντας ζωή στο KAOSMOS. Στόχος της είναι η απελευθέρωση των ακροατών από την πραγματικότητα που ζούμε για όση περίοδο παίζει τη μουσική της.

RELATED