Καινοτόμο εργαστήριο που εισάγει τα μικρά παιδιά στη διαδραστική μουσική τεχνολογία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα παίξουν μουσική σε μικρές ομάδες, χρησιμοποιώντας ipads στα μουσικά όργανα. Έτσι, μέσα από μια διασκεδαστική δημιουργική εμπειρία έρχονται σε επαφή με μουσικά όργανα τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή τους μορφή.
Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος -Κολλέγιο Αθηνών
για παιδιά 8 – 12 ετών
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα).
Προκράτηση θέσης στο: kids@adaf.gr
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Λίλυ Κότσιρα, I.D.E.A. (Inclusive Digital Educational Amusement) (GR)
Η Λίλυ Κότσιρα έχει αποφοιτήσει με πτυχία στο Πιάνο, Αρμονία και Αντίστιξη. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Από το 1991, δουλεύει σαν δασκάλα μουσικής στο δημοτικό του Κολεγίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με θεματική την μουσική εκπαίδευση. Είναι μέλος της ομάδας που ίδρυσε την ΕΕΜΕ, Ελληνική Ένωση για Μουσική Εκπαίδευση, και έχει συμμετάσχει σαν speaker η οργανώτρια σε συνέδρια της Ένωσης. Πήρε μέρος στο E.E.C. εκπαιδευτικό πρόγραμμα Socrates-Comenius “Meeting my new borders”, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Harvard Graduate School και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου της Μακεδονίας. Το 2009, βραβεύτηκε το “Restis Award” σε ενα διαγωνισμό για εκπαιδεύτικα προγράμματα οργανωμένο απο το LilanVoudouri Musical Library. Μετέφρασε στα ελληνικα το βιβλίο “Me and my recorder”, του M. Hobsbawn (Έκδοση Νικολαϊδης).
Μάνος Ροβίθης, I.D.E.A. (Inclusive Digital Educational Amusement)
Ο Μάνος Ροβίθης είναι πτυχιούχος στην Κλασσική Κιθάρα, Αρμονία και Αντίστιξη. Από το 2003, διδάσκει μουσική, συνθέτει μουσικά θέματα για θέατρο και σινεμά και σχεδιάζει διαδραστικές ηχητικές εγκαταστάσεις. Το 2004 έλαβε πτυχίο για τις ΜΑ σπουδές του στην Μουσική Σύνθεση στο Anglia Polytechnic University του Cambridge, και το 2015 ολοκλήρωσε με αριστεία το διδακτορικό του στην Ηλεκτρονική Μουσική Σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Ιόνιων στην Ελλάδα. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ηχητικά παιχνίδια, ένα είδος ηλεκτρονικών παιχνιδιών που μπορεί να παίξει γενικά η αποκλειστικά μέσω ηχητικής παρέμβασης. Τα έργα του έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και το Ελληνοαμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, και παρουσίασε την δουλειά του σε συνέδρια, φεστιβάλ και γκαλερί στην Ελλάδα, Δανία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατερίνα Ιορδανίδου, I.D.E.A. (Inclusive Digital Educational Amusement)