RETHINKING HERITAGE

#Workshops (Adults)
Πε.18 / 14:00-19:00
Πα.19 / 14:00-19:00
4th Floor

Με την χρήση καλλιτεχνικών και τεχνολογικών μεθόδων που σχεδιάζονται να δημιουργηθούν μεταξύ ψηφιακών αντικειμένων, οι συμμετέχοντες αναμένεται να αντιμετωπίσουν τους ακόλουθους προβληματισμούς κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το εργαστήριο. Μπορούν φυσικά αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί με τεχνικές τρισδιάστατης αφηρημένης τέχνης και κολάζ, να επανεξετάσουν τη φυσικότητα του τι αποκαλείται κληρονομιά μέσω προσωπικών και κοινωνικών αξιών; Πώς αυτή η επιθυμία για σωματικότητα επηρεάζει και διαμορφώνει την βιωματική αύρα αντικειμένων στον κυβερνοχώρο που έχουν δημιουργηθεί με re-production τεχνικές;

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες αναμένεται να σκεφτούν και να σχεδιάσουν ένα αντικείμενο που τους ανήκει και έχει κάποια αξία για αυτούς σε σκίτσο. Μετά τη διδασκαλία ενός 3D modelling λογισμικού, οι συμμετέχοντες θα αναπαράξουν τα σκίτσα τους χρησιμοποιώντας την αφαιρετική μέθοδο. Σε ότι αφορά το κολάζ, οι συμμετέχοντες θα λάβουν έναν κατάλογο ψηφιακών μοντέλων που είναι οι ακριβείς ψηφιοποιημένες εκδόσεις αντικειμένων κληρονομιάς (heritage objects) και θα τους ζητηθεί να τα συνδυάσουν με τα αντικείμενα που έφτιαξαν οι ίδιοι με έναν παρόμοιο, φυσικό ή συναισθηματικό τρόπο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, τα ψηφιακά έργα τέχνης που θα συλλεχθούν, θα τυπωθούν σε 3D μορφή για περαιτέρω σχολιασμό της σωματικής ευθραυστότητας που υπάρχει σε ένα μέσο αναπαραγωγής. Το τελικό έργο τέχνης έχει ως στόχο να αντικατοπτρίσει μια ακουστική εικόνα των προσωπικών και κοινωνικών αξιών, αν αυτές μπορούν τελικά να διαχωριστούν, να καθοριστούν ή να μοιραστούν.

Αριθμός Συμμετοχόντων: 7-10

Είσοδος ελεύθερη, περιορισμένες θέσεις

Για προ κράτηση θέση στείλτε email στο workshops@adaf.gr συμπεριλαμβάνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το εργαστήριο που θέλετε να παρακολουθήσετε
  • Όνομα/Επώνυμο
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Αριθμός ατόμων

 

Instructors

Atanur Andiç (TR)

Ο Atanur Andıç γεννήθηκε το 1991, ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Assumption University και ολοκληρώθηκαν αργότερα στο Yeniyuzyıl University στο τμήμα Visual Communication Design. Έχει επίσης μεταπτυχιακό ως υπότροφος του Kadir Has University Communication Studies όπου και ήταν βοηθός του τμήματος VCD. Είναι συνιδρυτής του EFOLT Projects. Σήμερα εργάζεται ως βοηθός στο ερευνητικό δυναμικό του Bilgi University, VCD Department. Εργάζεται επίσης ως σχεδιαστής και εννοιολογικός καλλιτέχνης.

Cansu Nur Şimşek (TR)

Η Cansu Nur Şimşek γεννήθηκε το 1993, ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη. Η Cansu αποφοίτησε από το τμήμα Visual Communication Design του Kadir Has University το 2016 και τώρα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Communication Sciences Program του Kadir Has University. Παράλληλα, υπήρξε βοηθός διδασκαλίας του Τμήματος Visual Communication Design στο πανεπιστήμιο Kadir Has. Ασχολείται με το βίντεο και τον σχεδιασμό εκθέσεων. Είναι συνιδρυτής του EFOLT Projects. Από το 2015 είναι  συντονίστρια της έκθεσης και βοηθός επιμελητή του BLOK art, εργάζεται επίσης και ως ανεξάρτητη επιμελήτρια, συγγραφέας και designer.

RELATED