GARDEN OF EVOLUTION

#Installations
THU-SUN / 10:00-00:00
3rd Floor

“Ο Κήπος της Εξέλιξης” είναι μια διαδραστική εγκατάσταση, που παρουσιάστηκε αρχικά σε εξωτερικό χώρο στους Βοτανικούς Κήπους του Νταντί το Μάιο του 2016 και αναδημιουργήθηκε σε αυτό το χώρο υπό τη μορφή εσωτερικού κήπου. Οι κώδικες QR λειτουργούν ως σύνδεσμοι μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, ενισχύοντας την πραγματικότητα και προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα στη ζωή στον κήπο. Οι θεατές καλούνται να τις σαρώσουν για να αποκρυπτογραφήσουν τα κομμάτια ήχου που είναι κρυμμένα μέσα τους.

Αυτό το υβριδικό οικοσύστημα ερευνά τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τις κινητές συσκευές μας ως καθημερινοί χρήστες αλλά και ως θεατές της τέχνης. Ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν την αντίληψή μας, ενισχύουν και εκτοπίζουν τις αισθήσεις μας και επαναπροσδιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις και τις επικοινωνίες μας, καθώς όλο και περισσότερο εξαρτόμαστε από αυτές σε σημείο που γίνονται η νέα μας φύση.

Lily Hassioti (GR)

Γεννημένη στην Αθήνα, η Λίλη Χασιώτη είναι μια νέα καλλιτέχνης μέσων που εργάζεται με διάφορα υλικά και διαδικασίες, δημιουργώντας διαδραστικές εγκαταστάσεις. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού Duncan of Jordanstone το Μάιο του 2016 με δίπλωμα στις Καλές Τέχνες, της απονεμήθηκε η υποτροφία John Kinross στη Φλωρεντία από την Royal Scottish Academy και ήταν κάτοχος στούντιο στο Εργαστήριο Γλυπτικής του Εδιμβούργου. Έχει παρουσιάσει έργα στο σόου “New Contemporaries 2017” στην Royal Scottish Academy, στο Εδιμβούργο, στο “Paradigm Electronic Arts” 2016 στο Summerhall και στο “Ignite Festival” 2016 στο Νταντί. Παράλληλα με την ανεξάρτητη πρακτική της, έχει επιμεληθεί και συνδιοργανώσει διάφορες εκθέσεις και εργαστήρια στο Νταντί και το Εδιμβούργο (“In Transit” 2015, “Projectile” 2016,“Cave, after Plato”  2017 κλπ).
Η Λίλη Χασιώτη εξετάζει τις κοινωνικές, πολιτιστικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που έχει η ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινή μας ζωή. Καθώς αυτές οι εξελίξεις συνδυάζονται με το περιβάλλον μας για να δημιουργήσουμε ένα ανεξήγητο Διαδίκτυο των Πράξεων, η Λίλη επισημαίνει τις καλλιτεχνικές, αισθητικές και ηθικές ανησυχίες που προκύπτουν σε αυτά τα ψηφιακά εγχυμένα περιβάλλοντα. Η δουλειά της Λίλη είναι προσωρινή ή εφήμερη, βάζοντας στο προσκήνιο την ανθρώπινη παρουσία και ζητώντας αλληλεπίδραση προκειμένου να ολοκληρωθεί το κάθε κομμάτι.

RELATED