COMMONLY USED VIDEO FORMATS | #PostUtopia

#Video art
THU-SUN / 12:00-13:50
2ος Όροφος

Αν και το βίντεο έχει μετατραπεί σε ένα αρκετά διαφανές μέσο, ο Hapetzeder θέλει να δείξει την διακριτικότητα του. Σε αντίθεση με άλλες καλλιτεχνικές τεχνικές, η τέχνη του Video art είναι σε μόνιμη αλλαγή αναλόγως την τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές της κοινωνίας.

Το Commonly Used Video Formats είναι ένα πειραματικό έργο που συμπεριλαμβάνει διάφορα στοιχεία. Ασκήσεις για μια μελλοντική βίντεο αρτ κολεκτίβα γίνεται σε συνεργασία με παιδιά σε σκηνικό που εξετάζουν κοινωνικές, χωρικές και αισθητικές συνθήκες με το βίντεο σαν μέσο, σκηνοθετημένο μέσα από τα μάτια των παιδιών. Το έργο 4:3 Standard Definition (720×576 DV) είναι χτισμένο πάνω στο αχρησιμοποίητο αμοντάριστο υλικό του Marit Lindberg, που δωρήθηκε στον Felice Hapetzeder. Μέσα από αυτό, ο καλλιτέχνης βλέπει ομοιότητες με την δικιά του βιντεο-παραγωγή από το 2007, συμπεριλαμβανόμενο στην δουλειά του. Το επίκεντρο αυτού του υλικού είναι στις εκδηλώσεις δημόσιου χώρου. Είναι μία αναδρομική θέση σε μια ξεπερασμένη μορφή βίντεο και της ζωής του καλλιτέχνη. Άλλα στοιχεία στην δουλειά του έχουν να κάνουν με home movies τραβηγμένα από smartphones. Όλα τα στοίχεια δείχνουν άνα πίξελ στην ίδια UHD 4K οθόνη.

Διάρκεια: 6’57”

Felice Hapetzeder (SE)

Γεννημένος στη Στοκχόλμη, το 1973. Σπούδασε στο Konstfack, University College of Arts, Crafts και Design, Αrt department, MFA το 2002. Μεταπτυχιακό βίντεο πρότζεκτ στο Royal Institute of Art 2002-03. Η δουλειά του Hapetzeder βασίζεται στις τεχνικές του βίντεο, στατική εικόνα και εγκαταστάσεις. Ενδιαφέρεται στην πολιτιστική κληρονομιά παραγωγή και χειραγωγεί την ομαδική μνήμη και λήθη. Δουλεύει ανεξάρτητα και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Με εξαίρεση την συνεργασία του με την  Local A. από το 2009 με την Jenny Berntsson, ο Hapetzeder είναι κομμάτι του ομαδικού πρότζεκτ Carousell. Εκθέσεις και screenings συμπεριλαμβάνουν: 2017: The solo show A Video Art History, Galleri 54 Gothenburg. 2016: (the question) Husby konsthall. Sculptural Pavilion Haninge konsthall. Sculptural Pavilion Community Arts Triennial Finland. 2015: (the question) Black Sesame Space, Institute for Provocation, Beijing. Carousell Skånes Konstförening, Malmö. Imago Mundi, Palazzo Cini, Venice. Athens Digital Arts Festival, On Public Space. Video Library in Les Rencontres Internationales, Haus der Kulturen der Welt, Berlin.

RELATED