ELLIPSIS

#Open Air Screenings
THU-SUN / 21:00-00:00
Rooftop

Διακοπή, παύση, αναμονή. Το Ellipsis είναι στην ουσία ένας φορέας σκέψης, υποδηλώνει τα παραλειπόμενα λόγια, την απροσδιοριστία των χαρακτήρων. Παρέχει μια διακοπή για να λειτουργήσει η αντιπαράθεση, για να αντανακλάται η σχέση μεταξύ των τμημάτων από τον θεατή.

To “Ellipsis” σκοπεύει να εξετάσει το θέμα μιας υβρίδιας μορφής μνήμης και ανάμνησης στο φανταστικό μετά-μέλλον. Σε μια τεχνολογικά εμπλουτισμένη εποχή, η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων γίνεται κατακερματισμένη και κάπως αντικειμενική. Ωστόσο, η επικοινωνία μπορεί να γίνει τεχνητά επαυξημένη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.
Τα υποκείμενα παίρνουν τις avatar-like προσωπικότητες τους αβίαστα και φαίνονται άνετα ενώ εξερευνούν τα στοιχεία του ψηφιακού μέσου. Καθρεφτίζοντας αντιδράσεις και κρατώντας σταθερή την οπτική επαφή, μια πρωτογενείς μορφή επικοινωνίας δημιουργείται. Σε αυτά τα πλαίσια, τα video motion ανιχνευτικά εφέ είναι αποδεικτικά στοιχεία για τα πρότυπα των νευρών ΑΙ. Η παρουσία διακόπτεται από ασήμαντες ασχολίες. Μια ήδη υπάρχουσα ρέτρο ανάμνηση τολμηρής παιχνιδιάρικης διάθεσης αποθηκεύεται.

Διάρκεια: 3’17”

Λευκοθέα- Βασιλική Αντρέου (GR)

Η Δρ. Λευκοθέα- Βασιλική Αντρέου είναι νευροεπιστήμονας, δουλεύει σαν βοηθός καθηγήτριας στο τμήμα EAP/ESP & Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ελλάδα. Το διδακτορικό της πάνω σε Auditory Neuroscience (UCL, UK) και συμπεριλαμβάνει ψυχοφυσική και brain imaging (MEG). Έχει BSc στην Βιοχημεία και MSc στην βιοτεχνολογία. Έχει επίσης ένα ΒΑ στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι δημοσιεύσεις της είναι σε peer-reviewed journals και κεφάλαια βιβλίων και συμπεριλαμβάνουν διάφορα υποκείμενα όπως Νευροεπιστήμη, μοριακή βιολογία, επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής, ιστορία και εκπαίδευση.

΄Εχει δουλέψει ως επικεφαλής τεχνικός, ειδικός του τομέα και επιμελήτρια στο Elsevier, μία από τις πιο μεγάλες εταιρίες που δίνουν πρόσβαση σε ψηφιακές πληροφορίες που προσφέρουν λύσεις για θέματα που έχουν να κάνουν με την επιστήμη, την τεχνολογία και την ιατρική. Στο Elsevier, η δουλειά της συμπεριλάμβανε την οντολογική οικοδόμηση και text-mining. Έχει συνδιοργανώσει το COMENIUS διαπολιτισμικό Ευρωπαϊκό πρότζεκτ στο γυμνάσιο και το FLC Dutch project στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτή τη στιγμή, η έρευνα της επικεντρώνεται στην μάθηση ξένης γλώσσας σε , οπτική ανάγνωση και βιοϊατρικές κλασσικές μελέτες.

Εκτός από την δημοσίευση ποιημάτων της, έχει ένα έντονο ενδιαφέρον στις ψηφιακές τέχνες σαν μορφή τέχνης. Η φιλοδοξία της είναι να συμπεριλάβει μαθητές με ένα background στις επιστήμες στην διαδικασία κωδικοποίησης διαδραστικών ψηφιακών εγκαταστάσεων- και πρόσφατα έδωσε μια ομιλία TEDx για το συγκεκριμένο θέμα.

CREDITS

Παραγωγή: Λευκοθέα- Βασιλική Αντρέου

Μονταζ/ Επιμέλεια/ Ήχος: Αλέξανδρος Μουτζούρης

Πρωταγωνιστεί: Γεωργία Αθανασοπούλου, Βασιλεία Αλέτρα

Μουσική: “O Sole Mio” του Enrico Caruso, under a Public Domain/Sound Recording Common Law Protection license.

RELATED